Todistus säädöstenmukaisuudesta

Kysymyksiä ja lisätietoa vastaavuustodistuksista

Miten tilaan vastaavuustodistuksen?

Voit tilata vastaavuustodistuksen sähköpostilla eli voit laittaa kaikki tiedot sähköpostissa ja sähköpostin liitteenä. Muista laittaa myös postiosoite todistuksen postittamista varten. Voit laittaa tilauksen ja ajoneuvon tiedot myös postitse mutta yleensä sähköposti on nopeampi ja sähköpostin liitteenä toimitetut dokumentit usein myös selkeämpiä ja helpommin luettavissa kuin faksatut. 

Ks. myös: Tilaa vastaavuustodistus

Kuinka nopeasti tilaukseni menee eteenpäin?

Pakettiautopojat tilaa vastaavuustodistuksesi Saksasta useimmiten samana päivänä tai tilausta seuraavana arkipäivänä. Saat aina vahvistuksen sähköpostilla. Jos et saa sähköpostia kahden työpäivän kuluessa, lähetäthän tilauksesi/kysymyksesi uudestaan, jotta varmistat että tilauksesi on tullut perille.

Koska saan todistuksen?

EU-ajoneuvoille vastaavuustodistuksen saa yleensä nopeasti, jopa 2-3 päivässä on usein mahdollista toimittaa kopio todistuksesta sähköpostilla. Alkuperäinen todistus postitetaan kun se on saapunut postitse Suomeen (todistus lähetetään joko postiennakolla heti tai kun ennakkolaskun maksu näkyy tilillämme).

EU:n ulkopuolelta tuotujen ajoneuvojen vastaavuustodistuksen toimitusaika on yleensä noin 2-3 viikkoa.

Toimitusaika lasketaan alkavaksi siitä, kun olet toimittanut kaikki tarvittavat tiedot ja dokumenttikopiot tilausta varten. Kun toimitat kaiken tarvittavan kerralla, aikaa ei kulu ylimääräisiin kyselyihin.

Tapauksesta riippuen toimitusaika voi olla pidempikin kuin edellämainitut - esimerkiksi tapauksissa joissa todistus kyseiseen autoon on hyvin hankala saada, aikaa voi kulua kauemmin.

Kesäloma-aikaan todistusten saaminen Saksasta kestää joskus kauemmin kuin normaalisti, kesällä toimitusaika saattaa siis olla pidempi.

Miten maksetaan?

Yksityishenkilöt: 1) Maksat vastaavuustodistuksen postiennakolla noutaessasi todistuksen postista. 2) Jos haluat, voit myös saada laskun ensin sähköpostilla ja Pakettiautopojat postittaa vastaavuustodistuksen kun lasku on maksettu ja maksu näkyy tilillämme.

Yrityksille (kun tilauksessa on ilmoitettu y-tunnus) lasku tulee vastaavuustodistuksen mukana postissa.

Ks. myös: Maksuvaihtoehdot

Otatteko yhteyttä kun vastaavuustodistus on valmis?

Saat vastaavuustodistuksen kopion sähköpostilla heti kun saamme sen Saksasta ja alkuperäinen todistus postitetaan sinulle heti kun se on perillä Suomessa (maksuvaihtoehdoista tämä koskee postiennakkoa ja laskua yritykselle). On myös mahdollista maksaa todistus etukäteen tilillemme, jolloin todistus postitetaan kun maksu näkyy tilillä. (Lisätietoa yllä kohdassa "Miten maksetaan")

Kelpaako vastaavuustodistus Traficomille / katsastajalle?

Kyllä. Pakettiautopojat tilaa vastaavuustodistukset vain sellaisilta tutkimuslaitoksilta, jotka TraFi hyväksyy. Jos sinulla siitä huolimatta on hankaluuksia todistuksesi kanssa, ota yhteyttä: Pakettiautopojat selvittää asian katsastajan ja tarvittaessa myös TraFin kanssa.

Takaamme, että todistus täyttää tilaushetken vaatimukset. Jos jostain syystä kävisi niin, että todistus ei kelpaakaan katsastajalle, saat tietysti rahasi takaisin - tämä edellyttää, että toimit kuukauden kuluessa siitä kun todistus on postitettu sinulle. Mene siis katsastukseen heti saatuasi todistuksen. Tämä on suotavaa myös siitä syystä, että lait ja säännöt muuttuvat toisinaan: Pakettiautopojat ei voi ottaa vastuuta lakimuutoksista, jotka tapahtuvat todistuksen toimittamisen jälkeen.