Hyötyajoneuvojen maahantuontipalvelu

Maahantuontipaketin edut

Use​in kys​​yttyjä kysymyksiä

Ajoneuvo rekisteröidään yrityksen nimiin. Maksanko alv:n Saksassa?

Saksassakin pakettiautot ja kuorma-autot on usein rekisteröity yrityksen nimiin ja silloin alv-vähennys onnistuu. Arvonlisäveron vähennys edellyttää, että ostat auton yrityksen nimiin (y-tunnus) ja yrityksen käyttöön, ja että kyseinen auto on ollut yrityksen nimissä myös Saksassa. Jos nämä ehdot täyttyvät, arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa Saksassa. Pakettiautopojat huolehtii byrokratiasta ja maksat Saksassa vain ajoneuvon nettohinnan ilman alv:a.

Minulla on pieni remonttiyritys. Tarvitenko ajopiirturin jos ostan kevyt-kuorma Saksasta?

Ajopiirturia ei tarvita, ajopiirturi on pakollinen vain tavaraliikenteessä (kuljetusliikkeet). Katso lisää ajopiirturista Traficomin sivulta.

Mikä on pakettiauton, kevytkuorma-auton ja kuorma-auton ajoneuvoluokka?

Pakettiauton kokonaismassa on enintään 3 500 kg. Se ei tarvitse nopeusrajoitinta ja B-ajokortti riittää. Pakettiauton ajoneuvoluokka on N1. Kevytkuorma-auto on kuorma-auto ajoneuvoluokalla N2. Kokonaismassa on suurempi kuin 3 500 kg (esim. 3 550 kg), nopeusrajoitin on pakollinen (90 km/h), kaistavahti (1.11.2015 alk. jos ajoneuvo ei ole 4x4), jne. ja kuljettajalla oltava C-ajokortti. Kuorma-autot yli 12 t ovat ajoneuvoluokkaa N3. Traficomin nettisivulla on lisätietoa ajoneuvoluokista.

Miten rekisteröin ajoneuvon matkailuautoksi?

Rekisteröinti matkailuautoksi on mahdollista, jos sisäkorkeus on vähintään 1,85m ja jos autossa on esim. istuimia ja pöytä, makuupaikkoja ja keittomahdollisuus (esim. mikroaaltouuni ja 12V/220V sähkökonvertteri). Katso kaikki Traficomin matkailu-auton vaatimukset.

Maksanko autoveron kun ajoneuvoni rekisteröidään Suomessa pakettiautoksi?

Kyllä: jos auto rekisteröidään pakettiautoksi, autovero on maksettava. Verohallinnon nettisivulta saat lisätietoa autoverotuksesta.